Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygg & miljöförvaltningen märker av sämre tider

Lågkonjunkturen börjar märkas även i kommunens verksamhet. Färre vill bygga och nu väntar bygg- och miljöförvaltningen med att återbesätta tre lediga tjänster.

Annons

 

– Vi gör hellre det än att varsla, säger bygg- och miljönämndens ordförande Lena Lundgren, s.

Enligt Bygg & Miljös förvaltningschef Catharina Hedin har man under hösten märkt en vikande ingång på framför allt bygglovsärenden. Därför väntar förvaltningen nu med att återbesätta tre tjänster, en på bygglovssidan, en på plansidan och en på lantmäterisidan. Hur länge man väntar kan hon i dagsläget inte svara på.

Bygg- och miljönämndens ordförande Lena Lundgren är glad att förvaltningen inte behöver varsla någon och påpekar att ekonomin den närmaste tiden kanske inte blir så bra som den är just nu. Hon tycker att nämnden kan acceptera ett litet underskott om man använder lågkonjunkturen till att tänka framåt.

– Det är bra att ha beredskap när marknaden vänder och då kanske man kan tänka sig att ligga ute med lite pengar till dess, säger hon.

Enligt Catharina Hedin är det inte bara Bygg & Miljös ansvar att se till att det finns beredskap.

– Vi kan förnya gamla planer på eget bevåg, men om nya områden ska planläggas är det också upp till tekniska kontoret och kommunstyrelsen, säger hon.