Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Byt klubb så får ni vara i ridhuset”

Nu har kommunen lämnat besked om rid
bråket i Kungsgården.


För att få rida i det kommunala ridhuset måste Kungsgårdens Ryttarklubb bli medlemmar i Storvik Ovansjö Ridklubb.


– Helt vansinnigt! säger vice ordförande Anky Lüdke

Arbetarbladet har i ett par artiklar berättat om ridbråket i Kungsgården, där en nystartad ridklubb har stängts ute från det kommunala ridhuset. Storvik Ovansjö Ridklubb (StORK) fruktar konkurrens och vill inte hyra ut ridhuset, trots att det finns lediga tider.

Lokalerna hyrs ut till andra – exempelvis hundklubbar – men inte till det som betraktas som konkurrerande verksamhet.

Kommunen har nu träffat båda klubbarna, och beskedet lyder att medlemmarna i Kungsgårdens Ryttarklubb även måste bli medlemmar i StORK för att få komma in i ridhuset, för att därefter köpa ett anläggningskort.

– Vissa klubbar har medlemskort, andra inte. Men vi kan inte gå in och styra detta och säga ”nej, ett medlemskort behöver man inte ha”, säger föreningsutskottets ordförande Anders Östlund.

Om medlemmarna i Kungsgårdens Ryttarklubb har medlemskort i StORK kan de inte utestängas från lokalen.

Kungsgårdens Ryttarklubbs vice ordförande Anky Lüdke vill inte uttala sig för hela klubben förrän de har hunnit diskutera, men för egen del ser hon det som uteslutet att bli medlem i StORK.

– Jag ser inte vitsen med det. Då ska det vara lika för alla, även om brukshundklubben hyr in sig. Varför ska bara vi behöva ha två medlemskap?

Kommunen kan då inte göra något mer för att medla i ridbråket.

– Då har de gjort ett medvetet val att inte vara med. Jag vet att det är där skon klämmer. Om de blir medlemmar och skaffar ett anläggningskort får de rida på lediga tider i ridhuset, säger Anders Östlund.

Kungsgårdens Ryttarklubb har hela tiden sagt att de inte konkurrerar med StORK, och att de riktar in sig på en helt annan, äldre och mer erfaren målgrupp.

– Det är tråkigt när vi har samma mål, att utveckla ridsporten, säger Anky Lüdke.