Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Caesar bäst på teaterscenen 2008

Klungan, Pär Lagerkvist och Händel. De stod för årets största teaterupplevelser i Sverige, menar Teatersajten Nummer som traditionsenligt listat tre föreställningar i landet. I norra Sverige är det humorgruppen Klungans show "Det är vi som är hemgiften" på Norrlandsoperan som tar priset. Mellersta Sverige representeras av Pontus Stenshälls dramatisering av Pär Lagerkvists "Barabbas" på Moment teater i Stockholm. I södra Sverige faller valet på Göteborgsoperans uppsättning av Händels "Julius Caesar" (bilden).

Samtidigt har teatersajten låtit publiken göra motsvarande val. Då blev utfallet helt annorlunda. I norr vinner "Varieté Royale" med Johan Wellton and friends som sattes upp på Gävle teater. I mellersta Sverige segrar Stockholms stadsteaters "Petra von Kants bittra tårar" och i södra Sverige tar "Måsen" på Backa teater hem spelet.

(TT Spektra)