Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Carin från Jäderfors har rockabilly i blodet

När hon var tio uppträdde hon för första gången inför en publik. I år, vid 14 års ålder, skrev hon på första skivkontraktet. Carin Murhagen – i artistsammanhang heter hon Carin Morris – har haft en riktig raketkarriär.


– Det känns nästan lite overkligt att jag har fått göra en skiva, säger hon.

Carin Murhagen, eller Carin Morris, har just släppt sin första skiva. På skivan ”Three hot rockin gals” sjunger Carin fem rockabillylåtar. Två andra kvinnliga artister har sjungit in fem vardera.

– Gud vad spännande det var när den kom, att få se omslaget för första gången och läsa vad de skriver om mig i häftet, berättar hon med ett stort leende.

Och det är inga dåliga utlåtanden hon får i skivhäftet. ”Hon kom in i studion i Enviken och rev av låtarna som om hon gjort det tusen gånger, imponerande för att vara en tjej som snart fyller 15”, skriver skivbolaget. Inte så konstigt då, att de såg till att anlita henne ytterligare en gång. Nu är hon i full färd med att spela in en egen fullängdsskiva.

– Det känns helt otroligt att ha ett skivkontrakt. Lite overkligt nästan.

En snabb karriär för en 14-åring. Men med rockabillymått mätt kommer hon inte från vilken bakgrund som helst. Carins pappa Ulf Murhagen är kanske mest känd som Hank T Morris, närmast legendarisk rockabillymusiker, och självklart har Carin vuxit upp med hans musik som soundtrack.

– Musiken fanns alltid hemma. Mina föräldrar spelade alltid rockabilly, det har liksom varit helt naturligt att lyssna på det, berättar Carin.

Däremot tror hon inte att det bara beror på pappa att hon fastnat för rockabilly. Musikintresset skulle hon ha haft ändå.

– Och rockabilly är så bra musik! Man blir så glad av det.

När Carin bara var tio år sjöng hon inför sin första publik. Sedan flera år tillbaka ”gästar” hon ofta på andra spelningar – och nu vill hon synas ännu mera. Hon har numera ett ”eget” band, the Pocketrockets som består av pappa Hank T Morris, John Lindberg och Joakim Dunker och till sommaren hoppas hon på många spelningar.

– Det vore roligt att satsa mera på musiken. Jag skulle gärna vilja spelas i radio till exempel.

Man skulle kunna tro att Carin är ensam i kompisgänget om sitt musikintresse – men så är det inte, berättar hon.

– Vissa av mina kompisar gillar också rockabilly. Och många lyssnar på äldre musik.