Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Carin Lundin

Carin Lundin.
”Smulor och parafraser”
(Prophone Records)

Carin Lundin tolkar några av sina favoriter, en del hämtade från skivhyllan där hemma, andra från sångboken och några från minnet.

Hon gör det finstämt och utan krusiduller. Det är lättlyssnat och stundom ganska svängigt. Men jag kan inte komma ifrån att förebilderna Monica Z och Lill Lindfors gjorde det bättre när det begav sig.

Carin Lundin gör en egen översättning av ”He´s funny that way” som dock både Billie Holliday och Monica Zetterlund gjorde med mer känsla.

Bättre är Lundin i ”I can´t give you anything but love” och Anita Lindbloms gamla hit ”Oh oh baby”. Mest tycker jag om henne i ”Histoire d´un amour”, en sång som Carli Tornehave gjorde på svenska för många, många år sen.

Pianisten Mathias Algotsson, framförallt, och de övriga i gruppen lyfter visorna som funkar bra för en lugn stund i fåtöljen.