Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Carina Berg leder nytt lekprogram

Från konster på is till ordakrobatik. Nästa år leder Carina Berg TV 4:s nya lekprogram "Snillen snackar" där kända humorprofiler förklarar märkliga ord och företeelser – som exempelvis "baggböleri".

– Jag är väldigt intresserad av ordvrängeri. Men jag ska ju vara programledare så för en gångs skull får jag sitta och vara fröken med högklackade skor och pekpinne som jag kan drämma i katedern när det inte är ordning i klassen, säger Carina Berg.

"Snillen snackar" är uppbyggt ungefär som sällskapsspelet "Rappakalja". Tittarna skickar in ovanliga och kluriga ord som panelen sedan får i uppgift att försöka förklara. Bara Carina Berg sitter inne med den riktiga beskrivningen. Bland de kändisar som får brottas med de knöliga orden finns "Hipp hipp"-komikern Anders Jansson, den blixtsnabba radioprofilen Annika Lantz och skådespelaren Morgan Alling.

– Om jag var med i panelen själv hade jag hoppats på ordet baggböleri. Det är ett ord som dyker upp som ingen kan, säger Carina Berg.

Resten av året syns hon tillsammans med kollegan Carolina Gynning i "Stjärnor på is". Redan i början av nästa år är det dags för "Snillen snackar" – och sedan rullar en ny säsong av "Berg flyttar in" i gång i mars, april. Förra gången det begav sig blev hon karvad i armen med en gaffel av Börje Salming och avrakad håret av Martin Stenmarck, men sådana drastiska episoder blir det troligen inte den här gången, enligt Berg själv.

– De står sig så bra ändå de där programmen utan sådana sensationshändelser. Men jag längtar verkligen till "Berg flyttar in", det är det roligaste jag gjort i hela mitt liv, säger hon.