Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centerpartiet tar ställning i vargfrågan

Annons

Vargjakten har rört upp känslor i hela Sverige.Men jakten är nödvändig av olika anledningar. Det handlar bland annat om att motverka den koncentration av vargar som uppstått på många håll.Den okontrollerade tillväxten på vargstammen innebär att licens- och skyddsjakt måste tillåtas. I annat fall kommer vi att få en vargexplosition i likhet med det som hände med älgen på åttiotalet. Vargen har i dag ett annat beteende där samlad bebyggelse i många fall blivit dess naturliga "jaktmarker och där bytet är tamboskap,katter och hundar.I TV- 4-as partiledarutfrågning,onsdag kväll, ställdes frågan om licensjakt på varg skulle tillåtas. Där svarade företrädare för Miljöpartiet och Vänsterpartiet klart nej medans Mona Sahlin, utan att ta ställning, svarade att hon hade en något avvikande mening.
Helt klart, och något som verkligen skrämmer mig,med en rödgrön regering kommer ingen licensjakt på varg att tillåtas.
Centerpartiet vill begränsa vargstammens tillväxt genom att licens- och skyddsjakt tillåtes.
Vi vill att våra kommuninnevånare även fortsättningsvis skall kunna nyttja våra skogsområden till rekreation med jakt, svamp och bärplockning på ett tryggt sätt.
Vi vill att beslut och ansvar flyttas närmare berörda människor, där naturvårdare, jägare och landsbygdsbor ska få möjligheter att medverka i beslut och ansvar.
Får Centerpartiet bestämma får du vara med och bestämma även i dessa frågor.
Tänk på det när du röstar på söndag.
Thorsten Åstrand
Centerpartiet Ockelbo

Mer läsning

Annons