Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chef vid högskolan nekar till munkavle

Högskolans kommunikationschef Johan Ahlgren förnekar bestämt att han vill lägga munkavle på anställda.
– Det här är ett missförstånd och mejlet är taget ur sitt sammanhang, säger han.
I går berättade Arbetarbladet om Ahlgrens e-brev till den övriga ledningen.

Bakgrunden till brevet är att tre ledamöter hoppat av nämnden för humaniora, vård och samhällsvetenskap. I samband med avhoppen berättade ledamöterna i pressen om konflikterna som låg bakom.

I brevet uttrycker Johan Ahlgren oro för vilken bild detta ger av Högskolan i Gävle.

Han ifrågasätter också varför synpunkterna inte tagits upp internt i stället. ”Inser man inte vilken skada man åsamkar HiG genom att torgföra kritiken i media?”.

Trots den formuleringen säger Ahlgren nu att han inte har några som helst problem med att anställda framträder i pressen med sina synpunkter.

– Det finns inget i detta mejl som uttrycker en ambition om att ta bort yttrandefriheten för anställda, tvärtom. Däremot behöver vår interna kommunikation utvecklas, så att den befrämjar intern dialog. För att nå den förbättringen har ledningen ett ansvar, inte minst jag själv.

– Det finns inget skäl för mig att vara kritisk. Det handlar mer om att en ny ledning måste arbeta på ett annorlunda sätt. Maj-Britt Johansson som ny rektor är beredd att ta det ansvaret.

– Ja i nämnden, ja. Sedan klev de ju ur nämnden.

– De har inte gjort något fel. Jag är bara intresserad av att vi har ett klimat på högskolan som gör att konflikter får en lösning och där till exempel tre ledamöter som hoppar av en nämnd känner att de kan gå vidare internt med sin kritik.