Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Chefer och politiska partier har nästan slutat svara på journalisternas och medborgarnas frågor"

Svar till Torbjörn Rönnkvist, 10 november. Visst är det en missnöjesröstning mot etablissemanget! Precis som du skriver: Etablissemanget, som är både chefer och politiska partier, har nästan slutat svara på journalisternas och medborgarnas frågor!

Det har jag fått erfara. Jag har både mejlat och skrivit öppna brev i dagspress om hur det parti som påstås värna om de svaga i samhället men som ger Försäkringskassan sådana direktiv att dra ner på assistanstimmar som leder till dödsfall och utförsäkrar de sjukskrivna som mister sitt levebröd.

Du förstår att det är förmätet av de maktfullkomliga att besvara medborgarnas frågor! Men det kommer att straffa sig! Små sår och fattiga vänner ska man inte förakta.

Läs Jenny Wennbergs ledare 1 november: "Hur blev S ett parti som sviker de svagaste".

Anna Norlings ledare 16 oktober. Vi brukar hävda att vi lever i en välfärdsstat. För väldigt många är det inte sant.

Göran Greiders ledare. Vi måste ta människors ilska på allvar över otrygghet, arbetslöshet och växande klyftor.

Jag tänker på den kloka Astrid Lindgrens ord: "När de som har makt slutar lyssna på vanligt folk, då är det dags att byta ut dem!".

Vanja Palm

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare