Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chihuahuan från Beverly Hills

Chihuahuan från Beverly Hills .

Regi: Raja Gosnell .

Svenska röster: Josephine Bornebusch, Douglas ”Dogge Doggelito” Léon, Sofia Ledarp .

Filmstaden, Gävle .

”Chihuahuan från Beverly Hills” är filmen som skildrar världen från en bortskämd knähunds synvinkel.

Chihuahuan Chloe lever sin überlyxiga vardag med sin matte Viv. Hon sitter vid poolen med sina vänner mopsen och pudeln och diskuterar designerväskor.

När Chloe tvingas följa med hundvakten Rachel på semester till Mexiko blir hon tillfånga-tagen av skurkar som snart inser att den lilla knähunden kan vara värd en förmögenhet. Den luttrade schäfern Delgado lyckas befria henne och de två drar ut på de hårda gatorna i Mexico city. Chloe har bara en sak för ögonen, att komma hem till Beverly Hills igen.

I den här filmen klarar sig hundflickor klädda i rosa italienskt läder inte själva. Det framställs som självklart att Chloe måste ha någon som tar hand om henne.

Ett trist tema och stereotypvarning härmed utfärdad. På alla fronter.

Dessutom förhärligar filmen materialism samtidigt som den på individnivå gör narr av de, i det här fallet tjejer, som har en sådan livsstil. Men ok, det här är en barnfilm, jag kanske borde låta hundar vara hundar och så vidare. Det är bara det att filmen varken är tillräckligt rolig eller spännande för att skyla över de lata klichéerna.

När chihuahuan Chloe finner sitt ursprung i Mexiko och lär sig hitta sitt eget skall tänds ändå hoppet om någon slags poäng. Och visst, den kommer.

Hon tillåts faktiskt förändras så pass att hon kan tänka sig att skutta omkring i trädgården.

Tack så mycket.

Ironi eller ej, det är inte gulligt, bara slött.

Stina Nygårds/TT Spektra