Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Christers barndomsdröm tog lång tid att uppfylla

Två år har det tagit. Men nu finns Teo Boleros debutskiva klar för nedladdning.
Och i kväll firas den på Konserthuset i Gävle.

Gratis är lite som honnörsordet för Christer Jäderlund som är Teo Bolero, eller The Experience of Bolero som enmansprojektet egentligen heter.

Skivan, med det långa namnet ”All heart no brain – All brain stone heart”, kan man från och med i dag ladda ner gratis (från www.teobolero.com) och släppfesten kostar inte en krona att hänga på.

– Det underlättar lite tror jag, säger Christer Jäderlund.

Han vill helt enkelt att folk ska lyssna på hans musik. Och släppfesten kom till för att han vill tacka alla som hjälpt honom.

– Jag måste ordna nåt för att ge tillbaka nåt till alla dem som lagt ner sina geniala själar i projektet.

Det handlar om en radda gästmusikanter som Petter och Rasmus Diamant, Ida Long, Rikard Sjöblom, Per Mählby, Magnus Arnar, Karolina Karner, som finns med på skivan och inte sällan live också. När Teo Bolero spelade på Cityfesten i somras var det till exempel ihop med Gävlebandet Beardfish.

Några av gästmusikerna backar upp i kväll på Konserthuset.

– Det kommer att låta som på skivan, konstaterar Christer Jäderlund.

Skivan, ja. Tanken föddes strax innan 2006 blev 2007. Christer Jäderlund hade spelat in grejer lite sporadiskt men blev aldrig riktigt nöjd.

– Jag har alltid drömt om att göra allt själv, pyssla ihop det hemma. Och, sagt i all ödmjukhet, slippa ta hänsyn till nån annan.

Samtidigt blir det ju billigt.

– Det enda som kostar är ju min tid. Och idén var att göra en skiva som var gratis.

Men tid kostade det. Christer Jäderlund gjorde uppehåll med studierna till gymnasielärare för att kunna hålla på.

Men hjälp av musikerkompisarna spelade han in tolv låtar, som han själv beskriver som alternativ pop/rock influerad av ljudbilder från förr, och gjorde sen resten själv, men fick hjälp av Magnus Björk (från Holliday with Maggie) att mixa och mastra. För ett år sen var det jobbet klart.

– Man kan ju bryta samman om man tänker på att det var ett år sen..., säger Chrsiter Jäderlund men berättar att tiden sen dess har gått åt till att fundera på hur han skulle göra med skivan, och, när han kom på det, göra hemsidan som alltså från och med i dag finns.

– Där kan jag lägga upp låtar efter hand också. Men tanken är att det ska vara väldigt genomarbetat.

Och att det skulle bli en skiva, om än ”bara” digital, har hela tiden funnits med.

– Ända sen jag var liten har jag drömt om att göra en skiva.

Och även om det numera är så att allt fler överger det klassika cd-formatet så håller själva skividén, upplägget, fortfarande, menar Christer Jäderlund.

– Och vill folk ha en fysisk skiva så får jag pressa skivor, säger han.

Den digitala varianten firas hur som helst i kväll. från klockan 20. Gävlemusikern Jimmy Jönssons soloprojekt Adora Eye inleder kvällen, därefter spelar Teo Bolero och sen blir det dj David Holm och klubbfixaren Peter Molander i baren.

– Och sen fortsätter nog festen på Klubb Kobra frampå småtimmarna.