Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cibes Lift flyttar allt till Gävle

Hissföretaget Cibes Lift lägger ned verkstaden i Degerfors i samma veva som produktion och försäljning flyttas från Järbo till Gävle.

– Vi samordnar så mycket vi kan, säger Mats Engblom, vd i Cibes Lift Group.

I Degerfors förlorar ett 30-tal personer sina jobb. Ingen av dem erbjuds jobb vid Cibes nya hissfabrik i Gävle.

– Vi kan suga upp allt i den nuvarande organisationen. Allt blir så mycket rationellare i nya verkstaden, säger Mats Engblom.

Under juli sker inflyttningen i lokaler som Ericsson lämnade efter sig på Utmarksvägen i Gävle. I början av augusti sätter tillverkningen igång.

De cirka 100 anställda i Järbo får fortsatt anställning. I de nya lokalerna samlas också personalen på huvudkontoret som i dag finns i Upplands-Väsby.

– Om expansionen tar fart och vi behöver anställa fler erbjuder vi de som varslas i Degerfors i första hand, säger Mats Engblom.

I Degerfors har Cibes tillverkat hissdörrar. Den delen läggs ned medan tillverkningen av ett par andra produkter flyttas till Gävlefabriken. Cibes fortsätter tillverka en dörrmodell som görs i Järbo i dag.

Cibes hyr lokalerna i Degerfors ytterligare fyra–fem år, enligt kontraktet.

Mats Engblom räknar med att komma överens med den kommunala hyresvärden och företag som vill flytta in när Cibes flyttar ut.

Inga köpare eller hyresgäster finns ännu till lokalerna i Järbo, som Cibes äger, uppger Engblom.