Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cirkuselever bjöd på julshow

/
  • I strålkastarljuset. När Cirkusgymnasiet i går bjöd in till sin årliga julshow fylldes läktarna snabbt. Ettorna inledde med ett sprakande första nummer och bjöd på luftkonster, jonglering, lindans och här på bilden – hisnande parakrobatik.
  • Lockade många skratt. Clownerna bjöd både barn och vuxna på en skojig show.
  • Årlig julföreställning. Clowner, akrobatiska nummer och lindans var några av höjdpunkterna.

I går bjöd cirkusgymnasiet in till traditionsenlig julshow med imponerande luftkonster, avancerad akrobatik och skojiga clowner.

Annons

Läktarna fylldes snabbt av förväntansfylld publik och alla barn fick klämma ihop sig på madrasser närmast scenen.

– Jättekul att det har kommit så mycket folk, säger Nora Langenheim och Johanna Nordström som välkomnade besökarna till cirkusgymnasiets årliga julshow.

De berättar att eleverna i alla tre årskurserna har tränat inför helgens föreställningar hela hösten. Redan under fredagen hade föreställningen smygpremiär.

– Det gick jättebra, nu är det sista året för oss så vi får ge allt, säger tjejerna innan den röda sammetsridån går upp.

Eleverna bjöd på rockringskonster, dansande clowner, jonglering och akrobatik både på matta, hängandes i rep och på trapetser.

När clownen strax innan pausen utlovade ett maffigt, stort nummer undrade en pojke om det skulle komma ut en pansarvagn. Ingen pansarvagn kom, men däremot bjöds publiken på ett än mer imponerande nummer av Kim, som visade på prov på vighet då hon gick ner i split och spagat, hängandes upp och ner i ett fiskenät.

– De är otroligt duktiga. Jag ger dem högsta betyg, säger Tommy Larsson som passade på att köpa lussekatter och kaffe i pausen av dottern som var med i showen för tredje året.

Tindra Gunnerstam och Pia Fristedt gillade de manliga männen som snubblade och ramlade medan de gjorde hisnande volter.

– De är jätteduktiga, mest skrattade vi nog när killarna ramlade och hade sig, konstaterar Pia.

Annons