Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cissi Elwinhar redanbestämt sig

Jurymedlemmen Cissi Elwin, vd för Svenska Filminstitutet, har bestämt sig för vilken stad hon gillar bäst. Men hon säger inget förrän ikväll.


– Alla har gjort väldigt ambitiösa ansökningar, tycker hon.

En jury med 13 ledamöter bestämmer i dag vilka av de fyra kandidatstäderna som går vidare till finalomgången av europeisk kulturhuvudstad 2014.

Cissi Elwin och de andra 12 ledamöterna har sedan ansökningarna lämnades in i slutet av oktober ägnat mycket tid till att gå igenom materialet.

– Det blir spännande att se vilka som går vidare. Jag tycker att alla verkar ha jobbat och tänkt väldigt mycket och har gjort väldigt ambitiösa ansökningar, säger hon.

Hon tycker också att det är positivt att alla de fyra städerna har olika inriktningar och profiler på sina ansökningar. Själv har hon redan bestämt sig för vilken hon gillar bäst, men vill inte avslöja något innan beslutet har fattats.

– Det viktigaste är att det ska vara troligt att staden kan genomföra det här. Programmet ska gagna den egna staden, hela Sverige, men även Europa, säger Cissi Elwin.

I går träffades juryn för första gången och bestämde vem av de utländska ledamöterna som ska vara ordförande. I dag får de träffa kandidatstädernas delegationer och har möjlighet att ställa detaljerade frågor om hur varje stad har tänkt sig genomförandet.