Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Civilization revolution

/

Annons

Strategispel till konsol har väl aldrig fungerat särskilt bra. Genren har alltid gjort sig bäst när den kontrollerats med tangentbord och mus, men som tur är har Firaxis varit medvetna om det när de släpper klassikern ”Civilization” i en omarbetad specialversion för konsol.
I vanlig ordning handlar det om att skapa den främsta civilisationen. Det behöver inte nödvändigtvis ske genom krigföring. Man kan även vinna genom fredliga mål som att bli först med att utforska rymden, bygga underverk eller skapa framstående personer.
Så gott som alla aspekter har setts över för att passa formatet. Världskartan är stiliserad för lättare överblick, kontrollmetoden har förenklats och gränssnittet är föredömligt lätthanterligt.
Summan av alla goda ting gör ”Civilization Revolution” till en ren fröjd spelmässigt. Som grädde på moset har man lagt till ett grymt flerspelarläge och möjligheten att jämföra sina framgångar online med vardagsrumsstrateger från hela världen.
Om det inte vore för vissa problem med hackande grafik och en aning för lätt svårighetsgrad så skulle det bli full pott för Firaxis underhållande historielektion.

Mer läsning

Annons