Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Connemaraponnyn SHADE'S CAILIN

/

Det här är den vackra connemaraponnyn SHADE'S CAILIN, fotograferad av sin matte Eva-Lena Sundell sommaren 2008.

Annons

Connemaraponnyn är en irländsk ponnyras och i augusti varje år går den stora utställningen av stapeln i Clifden,Connemara, på Irland. Då visas dom allra vackraste "marorna" som finns på ön,och folk ifrån hela världen kommer för att titta på ponnyerna. Shade's Cailins pappa Janus är just nu utlånad till Clifden där han har betäckt ett antal ston. Janus kom till Irland när en av Irlands bästa domare upptäckte Cailin och såg hur vacker hon var, så han fick låna honom till sitt stuteri.

Cailin, är en flerfaldigt guldbelönad connemaraponny och diplomsto. Hon har flera gånger blivit "Best in show" på utställningar och irländska domare är väldigt förtjusta i henne och har velat tagit henne med sig till Irland. Men hon stannar hos sin ägare och uppfödare Eva-Lena Sundell i Lundsbrunn, uppvuxen i Gävle. Hon har tre till connemaror som också är guldbelönade och diplomston.

Bilden tycker jag är väldigt vacker, SHADE'S CAILIN,connemarasto som är vit, mot det himmelsblå, en sommardag år 2008.
Foto, Eva-Lena Sundell, Lundsbrunn.


Detta är skrivet av Eva-Lenas mamma, Ingrid Sundell, Gävle, som är en riktig connemaraälskare och reser till Irland snart för att se massor av connemaror på den stora Clifdenutställningen!
Inskickad av Ingrid Sundell

Mer läsning

Annons