Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Corazza Bildt nedpetad - men många kryss hjälper

/
  • Anna Maria Corazza Bildt (M) besökte Gävle i går med sin personvalskampanj inför valet till Europaparlamentet. Hon besökte John Bauergymnasiet och träffade lokala företag innan hon ställde sig på Rådhustorget tillsammans med sina partikamrater.

Hon petades ned av det egna partiet.
Nu driver moderaten Anna Maria Corazza Bildt en egen personvalskampanj inför valet till Europaparlamentet.
I går kom hon till Gävle.

Annons

När Moderaterna hade internt provval inför Europaparlamentet hamnade Anna Maria Corazza Bildt på tredje plats som första kvinna.

När sedan partiets lista fastställdes hade hon flyttats ned till plats åtta.

Hon blev förstås besviken, men hittade drivkraften i att vända sig direkt till svenska folket för stöd.

Därför bedriver hon nu en intensiv personvalskampanj och åker runt hela landet för att jaga väljarnas kryss, men hon har inte tänkt på hur många kryss hon behöver.

– Jag behöver fem procent av Moderaternas röster men vill inte spekulera i hur många kryss det innebär, för det beror på hur bra val partiet gör, säger hon.

– Maten. Det ska ligga hälsosam mat på tallriken, i vården och i kylskåpen. Därför måste regelverken för mat bli gemensamma i hela EU. Jag vill ha ursprungsmärkning och spårbarhet på all mat, för i dag är många konsumenter tveksamma till var köttet i butiken kommer ifrån.

– Europasamarbetet handlar om förtroende. Om man vill förändra något måste man först ha ett samtal och sedan kan man börja ställa krav. Jag skulle gärna sitta i konsumentutskottet och tror att jag kan vara en ny kraft med min erfarenhet både som företagare och från krigets Sarajevo.

– För att vi inte längre kan lösa problem bara inom nationella gränser. Det är den fria Europamarknaden som skapar framtidens jobb även i Sverige. Jag känner mig som en sann europé. Jag är född i Italien, men har pluggat, levt och jobbat i många länder, säger Anna Maria Corazza Bildt.

Mer läsning

Annons