Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Då avgörs om växthusprojektet kan finansieras

På måndag lämnas en viktig ansökan för bidrag till växthusprojektet in.
– Utan EU-bidraget, som vi tänkt finansiera växthuset med, arbetar vi med nya lösningar, säger Kjell Johansson, vd för Entré Hofors.

Pengarna från Europeiska socialfonden ska användas för att få i gång det sociala projektet för sysselsättning och integration i växthusen. Projektet, som ska drivas av Centrum för arbete, tills vidare genomförs i Böle handelsträdgård i mindre skala.

– Det går framåt, men eftersom EU:s strukturfonder inte täcker växthusbygget har vi fått tänka om en del, säger Entré Hofors vd Kjell Johansson, som leder arbetet med Hagaområdet, där växthusprojektet är en del.

För att få bygglovansökan att gå smidigare finns tankar på att dela upp Hagaparken i flera områden för att kunna få bygglov för växthusen för sig. Utöver växthusprojektet finns planer på ett handelscentrum vid E16 och en ombyggd infart till Ovako.

– Vi håller oss enligt plan, säger Kjell Johansson.

Beskedet om EU-bidraget från sociala fonden kommer efter nyår. Dessutom har man sökt pengar från fonder, offentliga och privata aktörer.