Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dagbarnvårdarna får behålla sin lokal

I påskveckan flyttar Gävle kommuns resursskola för äldre elever från Stenebergsgården till en lokal på Jarlavägen på Brynäs.
Det innebär att Stenebergsgården kan börja byggas om till förskola, samtidigt som dagbarnvårdarna inte behöver lämna sin lokal på Timmermansgatan.

I höstas protesterade dagbarnvårdare och föräldrar högljutt när kommunen övervägde att göra deras gemensamma lokal på Timmermansgården till resursskola och i stället erbjuda dagbarnvårdarna en samlingspunkt på gamla Pingeltorpsskolan eller Nynäs paviljonger. Men nu har lugnet lagt sig, de får ha sin lokal kvar.

Dela upp

Anledningen till att förslaget kom upp var att kommunens resursskola för barn med stora behov av särskilt stöd måste flytta från Stenebergsgården, som ska bli förskola i höst. Man såg också behov av att dela upp skolan i en del för äldre och en del för yngre barn. De yngre barnen flyttade i början av mars med sina lärare till Skeppsgården i Bomhus.

En idé var att flytta de äldre eleverna till dagbarnvårdarnas lokal på Timmermansgatan.

Men det löser sig i stället på ett annat vis. I påskveckan går flytten till en lokal på Jarlavägen 5 på Brynäs, som innan dess får en lättare renovering.