Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagny har slutit cirkeln efter LA och Mexiko

/
  • ZORBA+DAGNY=SANT. ”Jag har både fina och fula minnen av mitt liv”, säger Dagny Dahlbeck, som delar med sig av några av de mest spektakulära: som att hon haft en romans med Anthony ”Zorba” Quinn.

– Jag slöt cirkeln när jag flyttade hit för 25 år sen, berättar Dagny Dahlbeck, som bott och umgåtts med kändiseliten i både Los Angeles och Mexiko, haft en romans med Anthony ”Zorba” Quinn, modellat – och tack vare en väninna som sydde kläder till olika filmbolag – varit statist i flera Hollywood-produktioner.

Annons

Hon har fått hyllningssånger skrivna för henne, av både en baryton och en pianist; båda stora artister i den tidens showbusiness. Och hon har uppvaktats av både kvinnor och män.

– Men jag tackade ja till endast män; jag var lång och blond, sörru, och syntes över alla andra. Och så gifte jag mig med en svensk så småningom, och flyttade till Mexiko.

I dag är Dagny, 85 år, inte lika lång, och det långa blonda hårsvallet är kort och naturligt grått. Hon driver en liten konsthantverksaffär på Vijvägen som jag besökt många gånger för dess unikt vackra och tokiga tingestar från både när och fjärran.

– Jag har nästan aldrig öppet nu för tiden, men det gör inget, den får stå, och vill nån komma in och titta så går jag ner och öppnar.

Dagny springer lätt som en flicka in i affären, och sen en trappa upp, där hon har bostaden, och kommer sen ner med album och lösa fotografier.

Där finns en Richard som sjöng Strangers In The night för henne i en av de stora riksradiostationerna. Tjusige Edgar, som ville förlova sig med Dagny. Men när han sa att han ville att deras eventuella son skulle heta Adolf gjorde hon slut. Gjorde slut, det gjorde hon också med Anthony Quinn.

– Vi var väldigt kära i varandra, men efter tre månader gjorde jag slut. Vad skulle han med mig till? Men han ringde och skickade brev, till och med med sin bell boy, men jag svarade inte vare sig i telefonen eller på brev.

Den man Dagny uppskattar mest i livet i dag är sonen Ulf. Han har levt som yogamunk i 25 år och bor nu i Mexiko tillsammans med sin kvinna som designar smycken och kläder.

– Ulf jobbar för ett gruvföretag, och nästa vecka kommer det hit för att fira hans 50-årsdag.

Mer läsning

Annons