Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags att göra livet lätt

När julen rasat ut blir man gärna övermätt.
Lösningen är lätt mat - i dubbel bemärkelse.
Lättlagat och fettsnålt är säsongens melodi.

Det är nu det är dags att ta itu med sitt liv. När julens dästa festmage spänt upp sig likt en vindfylld spinnaker på kappsegling och ett nytt år väntar med nya fräscha ambitioner modell nollnio. Dessutom är man så evinnerligt less på att stå vid spisen efter allt julfirande.


Alltså: skala ner och skala av. Ut med feta såser, korvar och ostkalas. Kalasa på fräscha grönsaker som inte behöver lagas till. Skänk bort överblivna julgotter, pepparkakor och lussebullar till bättre behövande. Gör allvar av det där motionerandet, om du så bara tar en rask promenad. Du blir både piggare, smartare och smalare på kuppen - bara du inte ger upp vid första bästa regnstänk.


En finess med grönsaker är dessutom att du kan äta riktigt mycket utan att få dåligt samvete. Magen blir både mättare, gladare och plattare av en kost med mycket grönt.
Men allt det där vet vi ju - egentligen. Det gäller bara att vara konsekvent. På köpet slipper man lägga timmar på matlagning, vilket man ändå inte alls är särskilt upplagd för så här års.


Just nu handlar det om en enda sak: att göra livet lätt för sig. I alla bemärkelser. Lätt och lätt mat som ändå är god. Kan det bli bättre?