Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags att utse Årets Gävlebo – nominera en person du beundrar här

 
Årets Gävlebo
Visa alla artiklar

Precis som tidigare år är det dags för er läsare och oss på Arbetarbladet att utse Årets Gävlebo. Som vanligt behöver vi din hjälp att hitta den Gävlebo som bör hyllas. Från och med lördagen den 12 oktober fram till den 2 november kan du nominera den kandidat du anser värdig – en hjälte eller eldsjäl som gör det där lilla extra.
När nomineringarna kommit in utser Arbetarbladets jurygrupp tre kandidater som vi presenterar en och en. Därefter får ni läsare rösta på just er favorit och precis som tidigare år tillkännager vi vinnaren på en prisceremoni på Arbetarbladet och GD:s evenemang Klappakuten den 9 december.
Vinnaren vinner 5 000 kronor att skänka till valfritt välgörande ändamål, samt ett diplom och blommor.

Så tveka inte. Skicka in era nomineringar i formuläret nedan!

Vill du hellre skicka din nominering via mejl?

Skicka ett mejl till Gavlebo@arbetarbladet.se eller Sandvikenbo@arbetarbladet.se med följande information: Namn på den nominerade, motivering, ditt namn, ditt telefonnummer och din mejladress.

Nominera Årets Gävlebo i formuläret nedan:

Utse Årets Sandvikenbo här.

Åtta senaste vinnarna av Årets Gävlebo:

2017: Sherzad Fatih

Matematikläraren Sherzad Fatih fick priset för sitt stora engagemang för ensamkommande barn och ungdomar.

2016: Christer Ringh

Fick priset för sitt arbete i föreningen Heros som ger funktionsnedsatta ungdomar i Gävle en chans att idrotta.

2015: Lasse Wennman

Fick priset för att ha grundat Matakuten. På ideell basis började han att köra runt och hämta upp överbliven mat från Gävles butiker, för att sedan dela ut den till behövande.

2014: Anna Sving

Blev årets Gävlebo för sitt arbete som lekterapeut på barnkliniken i Gävle.

2013: Mats Huldt

Blev årets Gävlebo för sin insats som dåvarande operativ chef för Missing People i Gävleborg och hans engagemang när det gäller att leta efter försvunna personer och för hans hjälp till anhöriga.

2012: Wellington Ikuobase

Fick priset för sin fackliga kamp i efterdyningarna av att Cloetta meddelade att de skulle lägga ned godisfabriken i Gävle.

2011: Lasse Hall

Blev årets Gävlebo för sitt arbete på ungdomsgården Helges i Gävle – där han under alla sina år som föreståndare slagits för ungas rätt att göra sina röster hörda.

2010: Kaskito Ngongo

Fick priset för att ha spridit glädje med afrikansk sång och dans på Gävles grundskolor under sitt arbete för Kulturskolan.