Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för backpremiären i SM

Nu är det äntligen dags för SM-premiären i backe för bilar.
I helgen jagas det hundradelar uppför Kungsberget med svenska eliten på plats!

Annons

SM skulle enligt planerna ha inletts i slutet på maj månad, men ställdes då in på grund av för få deltagare.

Den här gången finns drygt 60 förare med i anmälningslistan, fördelat på åtta klasser – varav fyra ingår i SM/RM (tävlingarna ingår även i Uphill cup).

I klass 1, Supernationella rallycrossbilar, vann Gestrikes Jimmy Holmkvist sju deltävlingar av åtta ifjol och tog ett överlägset guld. Han får gälla som favorit även i år.

Äldre brodern Håkan Holmkvist är en av utmanarna liksom hemmasonen Oskar Sundell. Även Henrik Flodin från Ilsbo har kört fort uppför den svåra asfaltbacken genom åren. Sandvikens Christer Nilsson, svensk mästare 2009, är förstås en annan given pallkandidat.

Gävleföraren Mikael Lundberg har åtta guldmedaljer i backe liggande hemma i byrålådan i Harkskär. Nu siktar Micke på en nionde titel i klassen för tvåhjulsdrivna rallybilar.

– Det är målsättningen, helt klart. Jag är väl förberedd inför helgens tävlande, kommenterar han själv.

Den tredje SM, klassen är ny för året, Rallycross 2400. Peter Karlsson, Ljusdal, tampas med bland andra Conny Pettersson och Micke Frisk, Västerås.

Helgen omfattar två separata deltävlingar. SM fortsätter därefter i Ånnaboda om två veckor (på grus) och avslutas på asfalt uppför Södra Berget i Sundsvall veckan därefter.