Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för balans i arbetstiden

Annons

Vinstkurvorna pekar brant uppåt i många företag. Jag hoppas att arbetsgivarna nu tar vara på de goda tiderna och stärker sina företags konkurrenskraft. Investera i de egna medarbetarna genom kompetensutveckling, rimligare arbetstempo, tryggare anställningar och höjda löner. Skapa tillväxt som också syns i de anställdas lönekuvert.

Tusentals medlemmar i Unionen har nyligen redovisat vad som är viktigast för dem inför höstens avtalsförhandlingar. Att få mer i plånboken att handla för och att öka anställningstryggheten kommer högst på listan. Många anställda har känt av de senaste årens kris in på bara skinnet. Allt fler företag undviker nu tillsvidareanställningar och väljer istället att erbjuda otrygga korttidsjobb eller inhyrningar genom bemanningsföretag. Jag kan förstå en del arbetsgivares önskan efter flexibilitet.

Men jag kan inte förstå att de inte inser att medarbetare som känner sig trygga också bidrar mer och är mer måna om sitt företags utveckling. Att hälften av medlemmarna i

Unionen Gävleborg säger att de någon gång har känt sin anställningstrygghet hotad, är inget som stärker engagemanget i företagen.

Tempot i företagen har skruvats upp ytterligare ett snäpp efter krisen. Order strömmar in, produktionen ökar och arbetsuppgifterna blir fler – men nyanställningarna ökar inte i samma takt. Man får helt enkelt springa fortare för att hinna med. Drygt en tredjedel av

Unionens arbetsmiljöombud runt om i landet vittnar om att arbetskamrater har varit sjukskrivna kopplade till arbetstiden under det senaste året. Mycket återstår alltså innan vi har arbetstider och arbetstempo som inte riskerar hälsan utan i stället ger möjlighet till balans i livet, där fritid och ansvar för familj går att förena med arbete och karriär.

Förändringarna i företagen kommer allt snabbare med nya och ökade krav på medarbetarnas kompetens. Ändå fick mindre än hälften av medlemmarna i Unionen Gävleborg någon planerad kompetensutveckling det senaste året. I de senaste avtalsförhandlingarna fick vi ett genombrott då arbetsgivarna började avsätta särskilda pengar för ökad kompetensutveckling. Nu vill medlemmarna att Unionen ska ta ett steg till på den vägen.

Om drygt en månad kommer Unionens förtroendevalda lägga fast de frågor som vi ska driva i höstens avtalsförhandlingar – mer pengar i plånboken, tryggare anställningar, rimliga arbetstider och ökad kompetens .

Min förhoppning är att arbetsgivarna kommer att se det som investeringar för att stärka företagens utveckling och konkurrenskraft.

Mia Aho Wahlberg
Regionchef Unionen Gävleborg 

Mer läsning

Annons