Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för gymnasieelevernas årliga talangjakt på Estraden: "Ser att de växer otroligt mycket"

Elva olika uppträdanden blir det när Polhemsskolan, Borgarskolan och Vasaskolan avslutar höstterminen med en gemensam Talangjakt på Estraden. Tävlingen livesänds på arbetarbladet.se och gd.se. För första gången sitter också Arbetarbladets nöjesredaktör Simon Ridell i juryn.

13.00: Dags för årets talangjakt på Estraden – se sändningen här

Samarbetet där de tre gymnasieskolorna i Gävle har en gemensam julavslutning med talangjakt är inget nytt fenomen, det har blivit en tradition.

– Jag vet inte hur länge, men det är många år som vi har gjort det här nu, säger Kerstin Engström som är ansvarig för medieprogrammet på Borgarskolan.

Hela tävlingen kommer livesändas av medieeleverna och visas på både arbetarbladet.se och gd.se med start klockan 13.00 på fredagen.

Därutöver är det flera andra program på skolan som också är involverade för att få ihop arrangemanget.

– Det är roligt att vi kan involvera flera, vi kopplar ju allt till kursplanen. Det är perfekt att kunna göra roliga saker och ändå hålla oss till Skolverkets uppsatta mål. Det här blir något annat utöver det vi vanligtvis gör i skolan och vi ser att eleverna växer otroligt mycket, det är ju de som sköter allt, säger Kerstin Engström.

Babsan har tidigare år suttit i juryn och skulle ha gjort så även i år, men efter ett sent avhopp blir det nu Arbetarbladets nöjesredaktör Simon Ridell som tar över uppdraget.

– Det blir en utmaning att ersätta Babsan förstås, jag är inte riktigt lika färgstark eller lika initierat kunnig när det gäller scenshower. Men det känns ärofyllt, säger han och tillägger.

– Jag har själv gått gymnasiet på Borgis och upplevt talangshowerna, så jag kan ändå tycka att det är ett rimligt val av dem att låta mig sitta i juryn. Jag har viss rutin.

Med om att utse vinnarna är även Pia Möller-Andersen, revymakare från Torsåker och GIF-spelaren Jonas Lantto.