Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för Let's dance igen

Skorna är snörda, ryggarna rätade. Tolv kändisar är redo att visa vad de går för när ”Let’s dance” drar igång sin fjärde säsong.
– En man i min ålder bör väl kunna dansa lite, säger Hasse Aro, 51.

Febril aktivitet råder i den stora tv-studio från vilken TV 4:s dansunderhållning ”Let’s dance” direktsänds. Årets par putsar med varierande framgång på sina nyinlärda steg inför fredagskvällens premiär.

Bloggprofilen Isabella ”Blondinbella” Löwengrip kastar med hårsvallet och vickar på höfterna i en kortkort leopardklänning, radiostjärnan Kitty Jutbring svär ilsket över sina misstag på dansgolvet och kraftpaketet Magnus Samuelsson lyfter på muskulösa armar sin fjäderlätta danspartner högt ovan huvudet.

Bakom kulisserna står Hasse Aro, känd som programledare för TV 3:s ”Efterlyst”, och pustar ut efter sitt träningspass.

– Nerverna har bråkat rätt mycket, men nu börjar de lugna ner sig. Jag tror att det är för att vi har fått prova att dansa på det här golvet. Och vi dog inte. Det gick okej, säger han med ett leende.

I premiären ska han och danspartnern Charlotte Sinclair ge sig på en cha-cha-cha. Vilket kan bli något av en utmaning med tanke på att Hasse Aro enligt egen utsago inte har några som helst erfarenheter av att dansa.

– I alla fall inte nykter! förtydligar han.

Han tackade ja till att medverka i programmet eftersom han tycker att ”det hör till allmänbildningen för medelålders herrar” att kunna dansa:

– Jag ser det som en möjlighet att lägga ytterligare en fasett på den diamant som är min personlighet.

Debutdansen blir ett elegant nummer. Tanken är att det ska se ut som att dansparet har varit på en tjusig fest, släppt ut håret och knutit upp flugan och bestämt sig för att ta en svängom.

– En av oss är lite småkåt, den andra är inte riktigt på gång, beskriver Hasse Aro shownumret med ett skratt.

– Sexig är väl att ta i, men det finns en tanke med den.

Själv kommer Hasse Aro att bära smoking och klackade skor som han till sin stora förvåning trivs rätt bra i, men att de kvinnliga deltagarna i ”Let’s dance” är betydligt mer lättklädda är någonting Hasse Aro noterat.

– De är extremt nakna de här danstjejerna, konstaterar han. Det är verkligen: ”Åh, en disktrasa – bara?”.

”Let’s dance” har premiär på TV 4 i kväll klockan 20.00. Programledare är David Hellenius och Jessica Almenäs.

Therese Nyberg/TT Spektra