Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så blir sommarens Peace & Love-område

/

Sex scener i området kring Folkets Park och camping på de grönytor där Fantasia-scenen var placerad under Peace & Loves storhetstid.
Så blir det geografiska området för sommarens Peace & Love berättar nu arrangörerna.

Annons

Platsen för campingen är alltså tillbaka till området mellan Ringen, Jussi Björlings väg och ner till järnvägen mot Erikslund där campingen också låg under åren 2006–2008.

Åren därefter upptogs ytan av Fantasia-scenen samt den entré som var placerad intill järnvägsövergången vid Ringen.

En nyhet för campingen är också det busshotell som kommer att finnas på plats längst upp mot Ringen.

– Det är ett samarbete med ”Sleep on wheels” som parkerar två dragspelsbussar som är inredda som hotellrum på campingområdet. Det blir ett lyxigare och bekvämare alternativ till tält för de som ändå fortfarande vill ta del av den härliga campingstämningen, säger Peter Johansson, pressansvarig för Peace & Love och som räknar med att tusentals campare ska komma till Borlänge.

40 sovplatser erbjuds i bussarna så först till kvarn är vad som gäller.

När det gäller scenerna blir det en utökning i år till sex scener från förra årets fyra.

Tre av scenerna blir utomhus, en scen inomhus på Cozmoz och dessutom kommer både parkscenen vid Musikskolan och den gamla klassiska Folkparksscenen att användas.

Även en sjätte scen kommer att finnas utanför området där osignade band kommer att spela under hela helgen,

Det kommer också att finnas tre öltält och många både matställen och annan försäljning inom området enligt arrangörerna.

– Ingen ska behöva gå hungrig under festivalen, säger Peter Johansson som också påpekar att ett tryckartält kommer att sättas upp inom området och som får namnet ”The Valley of Love”.

– Där kommer det att i sann Peace & Love-anda att spelas musik som passar perfekt för en lugn dans med någon man håller kär, säger Peter Johansson.

Årets Peace & Love pågår under helgen den 2-4 juli.

Mer läsning

Annons