Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Udda skylt om nudist-zon stoppar fartdårar i Borlänge

På Vretgatan i Borlänge är hastigheterna ofta högre än vad som är tillåtet. Per Morén, som bor precis vid korsningen Vretgatan och Kvarnsvedsvägen, kom på en egen lösning för att få bukt med problemet.

Annons

Utanför infarten till Per Morén och hans familjs hus syns en udda vägskylt. "Nudist-zon börjar här" är vad som syns på skylten när man svänger in från Kvarnsvedvägen. På baksidan lyder budskapet "Kör sakta, arg pappa".

– Folk kör alldeles för fort här och jag ville göra något åt det. Jag jobbar med reklam och när jag såg någon som hade gjort sina egna skyltar så tänkte jag, varför inte? säger han till dt.se.

Eftersom Per Morén har barn i unga åldrar som gärna springer omkring och leker känns det extra viktigt för honom att få ned hastigheterna.

Och han upplever att folk faktiskt kör lite saktare sedan han satte upp skylten den 7 juni i år. En del slänger foten på bromsen för att se om det faktiskt finns några nudister i villaområdet. Eller spana på den arga pappan.

– Jag tycker att det är lite roligt. Jag skulle precis kommentera skylten igen, för det blir ju som ett samtalsämne, säger Alexandra Kans som åker förbi i bil.

Per Morén uppelever att förbipasserande ofta reagerar.

– Bilar har faktiskt stannat och till och med backat. Så man märker skylten ger effekt och att folk tänker till, trots att den är humoristisk.

– Men folk är vanemänniskor, så jag byter skyltar med jämna mellanrum för att folk ska haja till.

Mer läsning