Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrik Swahn berättar om konsertsommaren i Smedjan i Stjärnsund

/
  • Fredrik Swahn öppnar upp för årets konsertsäsong I Smedjan.
  • I sin röda soffa tar Fredrik Swahn emot artister för intervju.

För elfte året i rad håller Gävlebördige Fredrik Swahn i konsertverksamheten i Smedjan i Stjärnsund.
I år gör bland annat Loa Falkman, Özz Nüjen och Gunhild Carling besök i den speciella konsertlokalen.

Annons

Den som besökt något evenemang i Smedjan på sommaren vet ungefär hur det brukar vara. Förutom ett framträdande så gör Fredrik Swahn en intervju i sin röda soffa med kvällens artist. Denna sommar kan dock detta kompletteras med ytterligare ett inslag.

– Ja, jag har ju min soffa så artisterna får köpa att det blir en intervju. Vissa får jag övertala lite extra för att få göra den där intervjun. I sommar funderar jag på att på någon konsert ta in en psykolog som analyserar en låttext av någon av artisterna. Det vore kul, säger Fredrik Swahn.

Sommarens program är en blandad kompott och, enligt Fredrik själv, "ungefär så ospecificerat som jag är som person". Nytt för i år är att verksamheten sätter i gång en aning tidigare än förut. Vanligtvis är det efter midsommar det börjar arrangeras evenemang i Smedjan, men i år startar det redan på nationaldagen med ett uppträdande av Özz Nüjen och Måns Möller.

– Jag tyckte det lät kul att de två inleder sommaren här. Men det här är inte deras gemensamma show som de turnerat med nyligen utan en grej där de blandar lite olika saker. Förut har vi kört i gång efter midsommar, men nu förlänger vi det lite. Det är kul att ringa runt till artister och märka att ryktet om Smedjan sprider sig. Det är ett annorlunda stopp på sommarturnén, säger Fredrik.

Förutom Nüjen och Möller så besöker bland annat Loa Falkman, Bengan Jansson, Gunhild Carling, Janne Åström och Cecilia Kyllinge Smedjan i sommar. Fredrik menar att det är en avvägning varje år att hitta artister som passar för den speciella konsertlokalen.

– Det har blivit lite tradition för vissa att komma hit varje sommar, de kommer tillbaka för att lokalen drar. Nu när jag byggt upp något här så gör det att jag vågar lite mer. Men det finns saker jag tycker är bra men som jag inte bokar ändå för att det är för stor risk. Det ska kännas rätt i lokalen också.

Mer läsning