Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung Sandvikenbo åtalad för mordbrand

Det fanns risk för att den anlagda branden skulle sprida sig till Capellet och en mindre byggnad intill. Nu har en man född 1998 åtalats för mordbrand och framkallande av fara för annan.

Annons

Det var på kvällen den 12 februari förra året som räddningstjänst och polis larmades till Capellet i Söderbärke. Det visade sig att en brand hade anlagts inne på en utomhusscen intill Capellet. Elden spred sig till plaststolar, plastbord, en ljusslinga, en träkonstruktion, vaxdukar och tygdraperier.

Det fanns risk för spridning till en intilliggande mindre lokal och huvudbygganden Capellet.

Dagen efter kunde polisen gripa en man född 1998 som då var skriven i Söderbärke och nu är skriven i Gästrikland och han erkände att det var han som hade anlagt branden.

I åtalet noteras att det även fanns risk för att leden skulle sprida sig till ett närliggande hus med tre bostadslägenheter och flera företagslokaler på fastigheten.

Han är också åtalad för framkallande av fara för annan då han i september misstänks ha blandat vatten, kaustiksoda och remsor av aluminiumfolie i en petflaska. Ingredienserna reagerade med varandra och bildade rökutveckling och högt tryck i flaskan, som placerades utanför entrén till Kyrkskolan och exploderade.

Mer läsning

Annons