Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dålig luft ska undersökas

Tallbackens förskola i Torsåker har problem med dålig luft. Personalen har sedan tidigt i höstas känt en konstig lukt som har gett irritation

i både ögon och luftvägar. Nu genomför kommunen en stor översyn av inomhusmiljön.

Det är inte första gången som Tallbacken har problem med dålig luft, för ett par år sedan upptäcktes ett läckage i taket. De fuktskadorna åtgärdades då, men i höstas hamnade förskolans inomhusmiljö på nytt på miljökontorets bord.

Personalen känner återigen en konstig lukt och de blir irriterade i ögon och luftvägar, samma symtom som tidigare visade sig bero på fuktskador.

– Vi måste ta det här på allvar, säger förskolans rektor, Tommy Hellström.

Vid ett möte tidigare i höstas beslutades att en noggrann utredning av luftkvalitén skulle göras. Vid de första undersökningarna upptäcktes dock inga fel på fastigheten, annat än att det var dålig ventilation i vissa rum.

– De kommer att fortsätta att utreda det här och det är bra för det är verkligen ett arbetsmiljöproblem, säger förskolans skyddsombud, Anna Andersson.

Just nu görs en mycket finkänslig mätning av partiklar i byggnaden. De proverna ska skickas iväg på analys och svaren på den kommer först i januari.

Fuktproblemen i Tallbackens förskola har även varit ett av argumenten mot en nedläggning av förskolan i Bodås. Bodåsföräldrar menar att de inte vill flytta sina barn till mögelskadade lokaler.

På måndagens budgetmöte lovade dock kommunfullmäktiges politiker att inomhusmiljön på Tallbacken självklart ska åtgärdas, oavsett om det blir en flytt för Bodåsbarnen eller inte.