Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Gävlespelaren bakom Djurgårdens avancemang

Kim Sundlöv, 25, tidigare i bland annat Stensätra IF och IFK Gävle, var för en dryg vecka sedan med och säkrade Djurgårdens avancemang till damallsvenskan.

Annons

– Det är en rätt häftig känsla. Vi hade ett väldigt tydligt mål från första början och det höll hela vägen, så det är lättnad i samband med att det känns oerhört häftigt.

Bara tre förluster och +48 i målskillnad, vad är grunden till er framgångsrika säsong?

– Det är kvalitén på spelarna i laget. Det är oerhört många spelare med fina kvalitéer och en oerhörd vinnarmentalitet.

Hur ser du på din egen säsong?

– Jag satt på bänken och spelade inte alls mycket i de tio första matcherna. Jag hade en halvstrulig försäsong med mycket sjukdom och konstigheter, det var jättetråkigt. Men sedan blev ena mittbacken skadad i början på juni, då fick jag chansen att spela och sedan dess har jag startat i stort sett varje match. Det var kul och skönt att få chansen att visa vad man gick för.

Tre Gävlebekantingar i laget totalt med dig, Sigrid Persson och din kusin Mikaela Sundlöv. Hur tycker du att det gått för de två andra?

– Mickis har tyvärr inte fått jättemycket speltid, och har inte riktigt fått chansen att visa vad hon går för. Hon är en av de som ger absolut mest på varje träning, det är svårt att hitta någon med större träningsvilja. Sedan har hon tyvärr inte fått spela så mycket, det är tuff konkurrens på hennes position på vänsterkanten.

– Siggan har spelat till och från under hela säsongen och har konkurrerat framför allt som forward, och där har vi haft två andra spelare som sprutat in mål. Men när hon har spelat har hon gjort det väldigt bra, hon har exempelvis gjort två hattrick under säsongen och gjort mycket mål när hon väl har spelat.

Du har tidigare spelat för Stensätra IF och IFK Gävle, nu är IK Huge bästa laget i regionen. Hur mycket hänger du med i gästrikefotbollen?

– Jag får väl erkänna att det har varit rätt dåligt nu den senaste tiden. När jag fortfarande bodde i Sundsvall hade jag bra koll på hur det gick hemma, och Mickis spelade fortfarande där då. Jag bodde dessutom utomlands förra året, och då blev det sämre på grund av att man hade mycket mindre kontrakt med allt där hemma.

Mer läsning

Annons