Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK-damerna föll stort i slutspelet i World cup

SAIK stod för en bra insats i gruppspelet i damernas World Cup i Edsbyn.
Tre segrar och en oavgjord gav gruppseger. Men när slutspelet avgjordes under söndagen gick det desto sämre.

Annons

Semifinalen mot AIK förlorades med 2–6 och mot ryska Record i bronsmatchen blev det ännu större förlust, 0–6. Ömsom vin. ömsom vatten med andra ord.

– Så kan man sammanfatta det. Prestationen under lördagen är riktigt bra överlag. Tyvärr så underpresterar vi på söndagen och det känns surt. Det var ett tufft schema med sex matcher på två dygn och om det är det orken eller det mentala som fäller oss vet jag inte, säger lagledare Per Lodin.

Toppinsatsen kom mot Kareby på lördagen där man spelade 1–1 och vann den efterföljande straffläggningen. Sedan vann man mot Hammarby, 6–0 och Söråker slogs tillbaka med 5-3. Men på söndagen stämde alltså inget. I semifinalen mot AIK så hamnade man i tidigt underläge och med 0–4 i halvtid, så var matchen över. Och inte blev det bättre i bronsmatchen. Per Lodin analyserar cuphelgen:

– Vi möter tre mycket bra lag i slutspelet och känslan var att alla dom lagen blev bättre ju längre turneringen gick och vi gick i motsatt riktning. Det är ingen skam att förlora mot dom här lagen men det är sättet vi gör det på som känns tungt. Vi får utvärdera det här under veckan.

Kareby vann finalen mot AIK med 4–2 och tog därmed sin tredje raka titel.

Mer läsning

Annons