Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dan Browns nya har läckt ut

/

Annons

l Hemlighetsmakeriet kring den senaste boken från Dan Browns (bilden) är över. Redan på måndagen recenserades ”Den förlorade symbolen” i New York Times. Men de svenska översättarna får snällt vänta till 15 september med sitt arbete.

– Vi är många som är i startblocken och försöker förbereda oss mentalt nu, konstaterar Jonas Axelsson, litterär chef på Bonniers förlag.

Han befinner sig i en smått märklig situation eftersom det amerikanska bokförlaget Random House vägrat att skicka manuset till ”Den förlorade symbolen” före boksläppet i USA 15 september. Däremot har New York Times redan i förväg fått tag på ett exemplar och recenserat boken. Det är en på det stora hela mycket välvillig recension, där kritikern Janet Maslin konstaterar att Dan Brown ”lyckats göra en död genre sexig igen”.

Mycket mer än det som står i New York Times om Robert Langdons äventyr hos frimurarorden i Washington vet inte de sex svenska översättare som fått i uppdrag att på rekordtid göra en svensk version av boken. De översätter var sin del för att den ska hinna bli klar till 21 oktober.

(TT Spektra)

Mer läsning

Annons