Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Danny ensam i strål­­kastar­ljuset

Eric Saade dansanta succé i förra årets Melodifestival präglar årets tävling. Förhandsfavoriten Danny tävlar med ”In the club” och lägger ribban högt.

– Jag blir aldrig nöjd, säger han.

Med hatt, käpp, ett E och ett M tog han sig till Melodifestivalens tredjeplats. Nu står D:et i EMD på egna ben och tippas ta sig vidare från Melodifestivalens första deltävling utan större problem. Danny Saucedo lägger ribban högt, men är inte bekväm med att kallas favorit.

– Det är jobbigt att ligga i ett vinnarhål. Svenskar har en tendens att tycka om artister som kommer underifrån, som lärarinnan (Marie Lindberg) som var med. Det är fint, men det är den sortens artister jag är räddast för. I min deltävling är det fullt med folk som inte varit med förut. Det gör det spännande.

Danny gör en Saade

När röken lagt sig efter förra årets Melodifestival framstod nykomlingen Eric Saade som den stora vinnaren. Saade slutade som trea, men hans klubbiga poplåt ”Manboy” verkar ha satt tonen för årets tävling. Enligt schlagergeneralen Christer Björkman blir det betydligt fler dansanta upptempolåtar än senast.

Danny ställer upp med ”In the club”, en mix av r’n’b, house och pop som han själv kategoriserar som ”urban dance”.

– Jag vill ut ur min ”comfort zone” som jag har med EMD. Nu vill jag att folk ska få se vad jag verkligen kan prestera. Jag har tränat varje dag den senaste månaden. Det är mycket dans och sång samtidigt och det är verkligen krävande.

Genom att ställa upp själv i Melodifestivalen vill Danny dra igång sin solokarriär. Hans senaste soloplatta kom 2008 och de sedan åren har EMD kommit i första hand.

Mer nervös än någonsin

Enligt Danny Saucedo själv har ingen annan situation i hans liv gjort honom lika nervös som förberedelserna inför årets Melodifestival.

– För två år sedan i den här situationen var jag kolugn och nu är jag ett nervvrak. Jag vill jättegärna lyckas och det skulle vara väldigt jobbigt om jag svek mig själv.

För etablerade artister är Melodifestivalen ett tveeggat svärd. Med miljoner tv-tittare är det Sveriges största pr-maskin. Samtidigt riskerar den som floppar att framstå som en föredetting.

Danny Saucedo är medveten om risken.

– Absolut, det skrämmer att det momentet finns. Det är läskigt, men samtidigt vill jag utmana mig själv. Det är det jag gör nu, jag hoppar in i en tävling för att visa vad jag går för.