Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Danskt företag till Järbo

Danska vindkraftsbolaget Vestas blir första företaget som flyttar in i Cibes gamla industrifastighet i Järbo. Hyreskontraktet skrevs under på onsdags­eftermiddagen.


Som Arbetarbladet berättade tidigare i veckan har kommunägda Sandviken Nyttofastigheter köpt den industrifastighet som Cibes Lift lämnat tom i samband med flytten till Gävle.
Förhandlingar har pågått med tre företag som visat intresse av att etablera sig i de tomma lokalerna Järbo. I går skrev Vestas, stor tillverkare av vindkraftverk, på ett hyreskontrakt för minst tre år framåt.
Tidigare i veckan uppgav Nyttofastigheter att etableringen skulle ge 18 arbetstillfällen. På onsdagen skrev bolaget i ett pressmeddelande att 16 servicetekniker som ska serva vindkraftsparker i området ska utgå från lokalerna i Järbo.
– Vi är jätteglada över att vi genomfört den här affären och tecknat det första avtalet. Det är viktigt för både Järbo och Sandvikens kommun att det skapas nya arbetstillfällen, säger Patrick Skoglund, vd för Sandvikenhus och dotterföretaget Nyttofastigheter.
Förhandlingarna fortsätter nu med de andra två företagen som är intresserade av att flytta in i gamla Cibes.
– I dagsläget är det för tidigt att berätta vilka de är. Men vi fortsätter dialogen och hoppas att vi ska komma överens, säger Patrick Skoglund.