Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Danskt mode i nya DM

Det danska modet är på frammarsch i Sandviken – genom DM Mode. Butikens nya ägare är nämligen ett danskt bolag som planerar att utveckla sortimentet framöver.
– Danskarna ligger otroligt långt före när det gäller mode, säger Sverigechefen Stefan Palmqvist.

Det danska bolaget Micha A/S har köpt DM Mode i Sandviken och Falun och just nu är man i full färd med att fylla butikerna med nya kläder. På fredag öppnar DM Mode igen i Sandviken och kanske kommer det mesta ändå att vara sig likt – åtminstone till en början.

– Vi kommer att ha samma namn, åtminstone tills sista februari. Sedan har vi en intern namntävling om vad det ska bli, berättar Stefan Palmqvist.

Två tjänster har försvunnit från butiken på grund av övertalighet, men i övrigt är det samma ansikten bland personalen som tidigare. Däremot blir det en del förändringar i sortimentet.

– Våra märken Micha och Long Island har funnits i butiken tidigare. Vi kommer att byta ut en del märken, men behålla samma stil som tidigare. Vi vill också ta vara på de fördelar vi har – danskarna ligger otroligt långt före när det gäller mode i dag.

Bolaget började köpa butiker för drygt tre år sedan. I dag har man elva butiker i Danmark, tre i Norge och sammanlagt 20 i Sverige. Bortsett från en i Piteå blir DM Mode i Falun och Sandviken bolagets nordligaste.