Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför röstar jag

Annons

Det är fint med valmöjligheter. Att gå och rösta är att välja, att ta ställning. Eftersom varje val är en fest för demokratin tänker jag i år, precis som alla andra gånger, delta i denna fest. På söndag kommer jag tidigt på morgonen gå till vallokalen för att rösta.
Varför är jag så intresserad av att rösta?
Det finns flera skäl till detta.
- Jag går och röstar för det är min rättighet men även skyldighet som medborgare i detta land. Det är upp till dig och mig att välja våra politiker, politiker som vi tror kommer driva en ansvarsfull politik och använda våra skattepengar på ett klokt sätt. - Som invandrare, eller som nysvensk som vi ibland brukar kallas (kärt barn har många namn), vill jag inte sitta hemma och gnälla över arbetslöshet, diskriminering och orättvisor. Jag vill inte bli kallad stackare, istället vill jag vara med och påverka. Bästa sättet är att gå och rösta. Kanske är nästa steg till och med att delta i partipolitiskt arbete och få möjligheten att vara med, för alla ska vara med, eller hur? För mig har detta steg tagits för länge sedan.
- Jag deltar i valet för att hedra minnet av de som kämpat för att skaffa oss en välfärdsstat. Ett samhälle där jag och min familj kan leva tryggt i. När man kommer utifrån tänker man sällan att vi har välkomnats till ett dukat bord, att det faktiskt är människor före oss som har kämpat för att skapa detta välfärdssamhälle.
Jag kunde inte vara med i skapandet av välfärdsstaten men jag vill vara med i bevarandet och utvecklingen.
Det finns dom som i brutala diktaturer dött i sin kamp för demokrati. I Sverige har vi haft demokrati under en lång tid, men jag vill ändå understryka att demokratin aldrig får tas för given. Demokratin måste vårdas ömt. Ett sätt att göra det är att gå och rösta den 19 september
Därför röstar jag i valet den 19 september.
Ismail Osman (fp)
Kandidat till kommunfullmäktige i Gävle

Mer läsning

Annons