Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför ställde centralkökschefen i Tierp upp på aprilskämtet

April, april och nej, Tierps kommun ska inte börja servera enbart "riktig svensk mat" i skolorna.
Pierre Rivoire, restaurangchefen för centralköket, är dock trött på att deras mat skapar storm i sociala medier.
– Det är löjligt och det är rädsla som ligger bakom, säger han.

LÄS MER: Här kan du läsa Arbetarbladets aprilskämt om skolmaten i Tierp

Den halalmärkta kycklingen var en produkt centralköket själva valde ut för att det var den bästa de kunde hitta. Förra hösten stormade det i sociala medier kring produkten och Tierps kommun tvingades gå ut med ett förtydligande.

Bara för ett par veckor sedan var det dags för nästa storm – då fick Tierps kostkonsulent Maria Leopardi försvara en internationell matvecka som hölls i Tierps skolor.

Pierre Rivoire har inte synts till tidigare i debatterna som blossat upp – men har som restaurangchef på centralköket i Tierp stått mitt i stormens öga båda gångerna. Han funderade en stund när Arbetarbladet föreslog ett aprilskämt i det heta ämnet – och tackade ja.

– Reaktionen som folk hade på den internationella matveckan var löjlig och jag tycker att det bara visade på rädsla. Rasism finns överallt, jag välkomnar dom som är tveksamma hit till köket för att ta en titt och prata med mig, säger Pierre Rivoire.

LÄS MER: Efter skolmatsstormen – så tycker eleverna om sin internationella matvecka

LÄS MER: Frossa i Arbetarbladets aprilskämt från tidigare år

– Vi gör mycket bra saker här. Det är lite synd att jag får berätta det genom ett aprilskämt faktiskt. För jag tar mitt jobb på största allvar, fortsätter han.

Pierre Rivoire berättar att många av hans anställda har bakgrund i restaurangbranschen på andra ställen och är välutbildade. Trots att centralköket, som inte bara levererar till skolor utan också till äldreomsorgen exempelvis, har en stor produktion så köps inga färdiga biffar.

Han hoppas att aprilskämtet kan belysa det arbete som han och hans anställda lägger ner.

– Vi använder ekologisk färs, vi har inget margarin i köket utan bara smör, vi försöker ta bort så mycket socker som möjligt i maten och gör riktigt mos och inget pulvermos. Jag kan fortsätta, avslutar Pierre Rivoire.

LÄS MER: Skolmaten i Tierp en het potatis: "Politisk kampanj mot SD"