Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De cyklar genom Sverige för sin barndomsvän Julia

/
  • På väg. Tjejerna ska cykla från Östersund i nordväst till Öland i sydost.
  • Snart framme i Gävle. Amanda Löfgren, Adéle Rundgren, Stina Lif och Beatrice Björch trampar för att samla in pengar till Barncancerfonden och hedra sin avlidna vän Julia.

Fyra tjejer cyklar i dagarna från Östersund till Öland för att hedra sin bästa vän Julia som gick bort i cancer i år. Arbetarbladet träffade dem längs vägen innan de passerade Gävle.

– Vi vill visa att alla kan göra något för att förändra, säger Beatrice Björch.

Annons

Beatrice Björch, Stina Lif, Adéle Rundgren och Amanda Löfgren är mellan 16 och 22 år och kommer från Östersund.

I februari förlorade de den femte medlemmen i kompisgänget, 17-åriga Julia, i skelettcancer. Efter den tragiska bortgången bestämde de sig för att göra något för att uppmärksamma problemet med cancer. Idén om att trampa sig genom Sverige för att samla in pengar till Barncancerfonden var född.

Tjejerna döpte projektet till Juliaresan och på en blogg har det gått att följa deras väg genom Sverige. Trots att ingen av dem ägnat sig åt racercyklande tidigare fanns ingen tvekan.

– Det känns bra. Ibland är det lite enformigt men vi sjunger sånglekar längst vägen, säger de till Arbetarbladet när vi stoppar upp dem vid vägkanten strax utanför Trödje.

Annons