Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De fixar årets Höstfest – med tema Motown

Sandviken har fått en ny musikarrangörsförening.

När det 26 november blir Höstfest på Valhalla igen – med Motown som årets tema – står Balder Musikproduktion för arrangemanget.

För tredje året i rad anordnas en musikalisk helkväll i form av Höstfesten i anrika nöjespalatset Valhalla i Sandviken. Det bjuds på supé och musikunderhållning av över 20 lokala musiker samt dans för den som vill.

Trumpetaren och musikläraren Anders Selgeryd har som vanligt ett finger med i spelet. Men den här gången inte som ensam arrangör, utan som en del av nystartade ideella arrangörsföreningen Balder Musikproduktion, som han är initiativtagare till.

– Syftet med föreningen är i första hand att anordna just Höstfest-tillställningarna. Men i framtiden räknar vi med att bidra även till andra musikaliska arrangemang, berättar han.

Premiäråret hade Höstfesten Chicagotema, i fjol var det Stevie Wonder-tema och då var Frank Ådal inlånad som sångare.

I år är temat Motown med låtar av bland andra Jackson 5, Supremes och Aretha Franklin.

– Det finns en efterfrågan på musikkvällar då man får äta gott och bli underhållen. Och så är det ett komplement till den rock och rockabilly, som annars är det som bjuds mest på i Sandviken, säger Anders Selgeryd.

Han påpekar att det även är lite tema Damernas – eftersom det är så många kvinnliga artister som står på scenen.