Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De förlorade kampen om Gamla Grand

Winn Hotel Group förlorade dragkampen om att få ta över Gamla Grand i Gävle.
– Vi var framför allt intresserade av att hyra. När det blev tal om att köpa blev det ett för stort åtagande, säger företagets vd Anders Junger.

Annons

Som Arbetarbladet berättade i går blir det företaget Elite Hotels of Sweden som tar över det anrika Gamla Grand i Gävle. Företaget satsar 150 miljoner kronor på att köpa och renovera upp fastigheten till ett modernt hotell med 123 rum.

Även Gävlebaserade Winn Hotel Group var med och förhandlade med den tidigare fastighetsägaren Diös, men valde under sommaren att dra sig ur.

– Vi drog oss ur under mitten av sommaren. Vi ville framför allt hyra Gamla Grand. När det blev tal om att köpa kände vi att det blev ett oerhört stort åtagande att inte bara äga inventarierna, utan hela fastigheten, säger Anders Junger.

Företaget väljer nu att koncentrera sig på fyra andra hotellprojekt i Uppsala, Helsingborg, Lund och Göteborg, men har även fokus på att utveckla sitt nuvarande hotell i Gävle, Clarion Hotel Winn.

– Vi har investerat 50 miljoner de senaste fem åren, bland annat i ett nytt konferenscenter, och vi kommer att fortsätta investera de kommande åren, säger Anders Junger.

Välkomnar konkurrensen

Just nu bygger företaget ett nytt huvudkontor i sin nuvarande hotellbyggnad. Det ska stå klart 15 december och personalstyrkan på kontoret ska i samband med det utökas från 9 till 14 personer.

Mikael Junger, vd för Clarion Hotel Winn, välkomnar den nya konkurrenten Elite Hotels till Gävle:

– Det är bra för marknaden med ett tillskott. För oss kommer det att svida lite i början, men det är bra på sikt.