Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De myser på Gävles nya fik

I helgen har många Gävlebor passat på att mysa på det nyöppnade Wayne’s Coffee på Drottninggatan.K
aféer och frisörer verkar det kunna finnas hur många som helst i den här stan, säger Madelene Röde.

Nu finns två Wayne’s Coffee i Gävle, båda på Drottninggatan på varsin sida om Stortorget. Att få tillräckligt med kunder blir inget problem tror Ahmet Yilmaz som driver båda ställena. På det gamla kaféet är det ofta fullt.

– Och här hade vi kö hela tiden fredag och lördag. I dag är det lite lugnare, säger han.

Madelene Röde och Katarina Forsberg är gamla gymnasiekompisar. De träffas för en fika nu när Katarina som bor i Stockholm kommit ”hem” för att fira julen hos mamma i Gävle.

– Jag tycker att det är trevligt när det finns mycket kaféer, säger Madelene Röde.

– När vi var yngre fanns det knappt någonting. Vi gick på Lido ibland, säger Katarina Forsberg.

De tycker att ett bra fik ska ha många ljus och kännas varmt. Det ska finnas mycket gott att välja på, goda mackor och kakor och gott kaffe. Och helst inte vara alltför dyrt.

Båda tycker att Gävle har blivit en riktigt julig stad.

– Jag var involverad i det där julprojektet i början. Första året tyckte jag inte att det blev så mycket, men nu har de verkligen lyckats med julskyltning och alla lampor. Det är mysigt, säger Madelene Röde.

Vid ett annat bord sitter Thomas Sundling med döttrarna Linnea och Alva Sundling. De har inte varit ute och sista-minuten-julhandlat utan åkt ned på stan just för att ta en fika. De brukar göra det någon gång i månaden.

– Det är mysigt. Man kan sitta och prata lite och äta något gott, säger Linnea Sundling.

Hon tycker att det ska vara ganska lugnt på ett bra kafé, och gärna lite musik som på Wayne’s den här söndagseftermiddagen.

– Jag gillade Mamsell som fanns förut, säger hon.