Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De tände ljus för de utförsäkrade – och fortsätter "kampen mot maktmissbruket"

I fredags kväll anordnades en ljusmanifestation i Ockelbo för de utförsäkrade, som en protest mot Försäkringskassan. Flera personer slöt upp på torget, bland annat den här gruppen som diskuterade Försäkringskassan hetsjakt på sjuka människor som inte själva har ork att försvara sig.

LÄS MER: Elisabeth anordnar demonstration mot Försäkringskassans besparingar

De utförsäkrade, och även deras familjer, får lida i ett orättvist och mycket sjukt och hjärtlöst system när regeringen sparar på de svagas bekostnad, menar gruppen.

Många av deltagarna tyckte att det måste bli en ändring, innan flera tar livet av sig när de tvingas till fattigdom – för ingen väljer sjukdom och de ska inte straffas av en regering som inte bryr sig om sina medborgare.

En deltagare berättade att hans dotter fått rätt i Kammarrätten mot Försäkringskassan, men de vägrar ändå att ändra sitt beslut.

Alla var överens om att kampen mot myndighetsmaktmissbruk måste fortsätta.

Läsartext: Vanja Palm

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Arbetarbladet Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel