Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De tvingas flytta från sina hem

Nyligen blev det klart att de tio ensamkommande flyktingpojkarna kommer att flytta in i Kaplansgården. Det betyder att de som bor där i dag måste lämna studentbostaden.

I december strax innan jul fick studenterna beskedet att de måste flytta från sitt boende på Kaplansgården.

– Vi var inte alls beredda på att behöva flytta. Jag trivs jättebra här och därför känns det tråkigt, säger studenten Camilla Lindqvist.

Flera av studenterna har valt att bo på Kaplansgården just för gemenskapen. Nu tvingas de snart slussas ut till egna lägenheter.

– Vi umgås mycket och käkar ofta middag ihop. Det är nästan alltid någon hemma och därför blir det en stor omställning att flytta, säger Camilla Lindqvist.

Emma Arvidsson och hennes kurskamrater läser trädgårdsutbildning där mycket av undervisningen sker vid Wij trädgårdar. I dagsläget har studenterna tillgång till en uteplats vid huset.

– Jag gillar att vi har ett ordentligt kök och en stor trädgård. Vi har precis gjort i ordning och startat en plantering som vi tänkte att studenterna efter oss kan ta över, men nu har allt jobb gjort i onödan, säger hon.

I dag lever studenterna ännu med ovissheten. De vet inte var de ska flytta eller när. Ockelbogårdar letar just nu efter annat boende och garanterar att hyran inte kommer att höjas.

– Det är jobbigt att inte veta när, säger Emma Arvidsson.

– Nu när vi vet att vi måste flytta så vill jag helst flytta så fort som möjligt eftersom vi kommer att ha praktik i maj och inte har möjlighet att flytta då, säger Camilla Lindqvist.

Under fredagen ska studenterna träffa Ockelbogårdar och få mer information om flytten. Men Anton Sundin tycker att kommunikationen varit brisfällig.

– Man känner sig utelämnad. Jag hade önskat en bättre och tidigare kommunikation med Ockelbogårdar, säger han.

Marcus Ekström från Motala har läst två tredjedelar av utbildningen och för honom kommer flytten olägligt.

– Jag tvingas flytta när jag bara har en termin kvar. Det känns så onödigt att krångla med en extra flytt när jag har så kort tid kvar i Ockelbo, säger han.

LÄS OCKSÅ: