Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De vill sprida budskapet om tankens kraft

Tankens dag drog 300 personer förra året. Nu hoppas initiativtagarna att återupprepa succén i Bomhus Folkets hus.
– Vi vill öka medvetenheten om hur tankar påverkar våra liv, säger Leif Grytenius.

Det började som ett snack om Kanelbullens dag. När det nu finns så många dagar, borde det finnas en som uppmärksammar något positivt, tyckte initiativtagarna. Under en konferens i mental träning formades upplägget.

Förra året var det premiär. Nu har Tankens dag spridit sig över landet, och firas 7 februari förutom i Gävle även i Sollefteå och Kristianstad.

Arrangemanget är gratis för besökare. Programmet startar klockan 15 i Bomhus Folkets hus och innehåller åtta halvtimmeslånga föreläsningar.

– Vi är så många som vill prata, säger Bengt-Göran Wiklund, som driver en egen ryggklinik och ska prata om hur tanken påverkar kroppen.

En annan föreläsarna är Benny Andersson som har utbildat idrottare i mental träning. Lisbeth Pedersen från Villa Harmoni ska prata om behovet av att stanna upp.

– Om man vill grotta ned sig mer så tänkte vi följa upp med tanketräffar, men då kostar det pengar, säger Leena Bergander.

Alla medverkande arbetar på ett eller annat med mental träning, coachning och stresshantering i egna företag.