Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dead Rising 2: Off the Record

/
  • Inte dumt.Som spel betraktat är Dead Rising 2 inte dumt alls, men vi som spelat de två tidigare episoderna börjar kunna konceptet nu.

Jag gillade aldrig den där motorcykelsnubben som hade huvudrollen i ”Dead Rising 2” och gissar att det var fler som var inne på samma linje.

Annons

Jag gillade aldrig den där motorcykelsnubben som hade huvudrollen i ”Dead Rising 2” och gissar att det var fler som var inne på samma linje. För nu släpps ”Dead Rising 2: Off the Record”, en sequel på fjolårets sequel, och där är det första spelets huvudperson, fotografen Frank West tillbaka med kameran i högsta hugg.

Storyn är den samma, fast sedd ur Wests synvinkel förstås. Det innebär i stort sett mer av samma sak och då menar jag zombieslakt, en evinnerlig jakt på vaccinet Zombrex (Frank är naturligtvis också smittad av viruset) och mängder av överlevande som behöver räddas. Och mitt i kaoset ska du också dokumentera fasorna med din kamera.
Allt känns väldigt bekant. Välgjort och bekant. Trots det sitter man med en gnagande känsla av att man spelar en expansion som borde ha kostat 150 kronor som nedladdning via Xbox Live eller PSN.

Det verkar som att Capcom velat göra om och göra rätt. Därför tycker jag att det känns snålt att ta fullpris för spelet. Som spel betraktat är det inte dumt alls, men vi som spelat de två tidigare episoderna börjar kunna konceptet nu.
Är det däremot första gången man möter Frank West och kompani så är det en underhållande, skrämmande och humoristisk zombieskräckis där odöda tas av daga med de tillhyggen som bjuds, till exempel allt från gräsklippare till vattenpistoler (!).

Mer läsning

Annons