Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dead Rising: Chop 'til you drop

/

Dead Rising: Chop 'til you drop
(Capcom)
Ålder: 18+
Format: Wii

Annons

När "Dead Rising" släpptes till Xbox 360 för snart tre år sedan fick vi äntligen utsättas för fasorna i en fullskalig zombieinvasion värdig de vi sett i George A Romeros klassiska skräckfilmer.

Med hjälp av ny och kraftfull hårdvara kunde Capcom låta horder av blodtörstiga odöda svärma fram mot spelets huvudperson, fotojournalisten Frank West.

När Wilmingtons shoppingcenter portats till Nintendo Wii så har utvecklarna naturligtvis fått ge avkall på en hel del funktioner.

Vi får färre zombies, sämre A.I. och ett mer linjärt spelupplägg. Samtidigt så är konvertering häpnadsväckande välgjord, med tanke på hårdvarans förutsättningar.

Grafiken, som bygger på "Resident Evil 4"-motorn, hör till det snyggare vi sett till konsolen och stora delar av det underhållande spelupplägget är intakt.

"Dead Rising: Chop 'til you drop" är i många avseenden en schysst lightversion av det suveräna Xbox-spelet. Har du inte testat originalet så lär du inte sakna de bortskalade funktionerna. Om du däremot redan har satt tänderna i originalet så håller det inte riktigt för en omspelning.

Mer läsning

Annons