Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Alla arbetare har allt att vinna på ett feministiskt perspektiv i arbetsmarknadspolitiken!

Villkoren i arbetslivet är något som påverkar oss alla. Vem har möjlighet att styra över sitt eget arbete, sina arbetstider och hur det påverkar livet i stort? Och vilka har makten och mandatet att skapa förutsättningar för schyssta villkor och inflytande på jobbet?

Det här är frågor som arbetarrörelsen grundades på och har i över 100 år kämpat för att påverka.

I omgångar har vi lyckats väldigt bra. Så som vid införandet av åtta timmars arbetsdag som var ett av de första kraven som ställdes för snart 100 år sedan, eller vid införandet av medbestämmandelagen på 70-talet. Samt vid lanseringen av avgiftsfri barnomsorg, som tillgodoser att alla har möjlighet att arbeta och inte hålls hemma bara för att man har barn.

Under en lång tid har de villkor som vi har byggt upp och det system många tar för givet varit under attack. Det handlar om till exempel hyvling, vilket innebär att skära ner i individers och grupper av anställdas anställningsgrad från heltid till 80 procent eller ännu lägre, för att istället erbjuda var och en extrajobb vartefter behov uppstår. Eller att grupper längre ifrån arbetsmarknaden nu, istället för att erbjudas fasta jobb, får gå på springvikariat, sms-jobb eller vad man nu vill kalla det.

Flera fenomen som för 20-30 år sedan sågs som omöjliga har under de senaste åren vuxit fram, inte sällan i kvinnodominerade yrken före de traditionellt manliga. Det finns en tydlig skevhet i hur olika branscher påverkas och vart attackerna mot arbetarkollektivet sätts in. I det som kallas gig-ekonomin, och branscher med en större omsättning av personal, är det av naturliga skäl ännu enklare att försämra villkoren. Samma branscher har också oftare en övervikt av kvinnliga anställda.

Vi i blir aldrig starkare än motståndarna om vi inte håller ihop, och vi kan inte vänta tills vi själva blir utsatta.

Den här utvecklingen måste stoppas. Och om inte vi i arbetarrörelsen agerar med all kraft vi har kommer ingen annan att göra det åt oss. Det handlar om solidaritet med alla de kvinnor som har generellt lägre lön och sämre villkor än vad gruppen av män generellt har. Det handlar om solidaritet med alla de grupper, oavsett kön, klassbakgrund eller härkomst som drabbas av den allt mer kapitaliserade arbetsmarknaden. Men det handlar också om att nästa hyvling, eller nästa försämring i arbetsvillkor kan det vara du och jag som drabbas. Vi i blir aldrig starkare än motståndarna om vi inte håller ihop, och vi kan inte vänta tills vi själva blir utsatta.

Heltidsjobb med bra möjligheter att påverka sin egen situation bör vara en självklarhet i hela Sverige, oavsett vem man är och vad man jobbar med. Nu ser det ut att utvecklas till en större och större skillnad mellan mans- och kvinnodominerade yrken och mellan yrken med hög eller låg utbildning.

Det kan vi inte låta fortsätta.

Lagen om allmän visstid måste göras om för att stärka rätten till ett fast jobb med heltid och medinflytande över sin arbetssituation. Möjligheterna för arbetsgivare att kortidsanställa på arbetsplatser där det finns permanenta behov måste stramas åt.

Alla har allt att vinna på ett mer jämlikt och jämställt samhälle och ett feministiskt perspektiv på arbetsmarknadspolitiken.

Patrik Lundqvist (S), riksdagsledamot och facklig ledare i Socialdemokraterna i Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel