Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt – Bratberg (M): Vi har tagit initiativ till att driva frågan om dygnet runt-öppen polisstation i Sandviken

För oss moderater är trygghet och säkerhet en viktig del av det gemensamma samhällskontraktet och oavsett var man bor så ska man ha rätt att känna trygghet. Vi moderater har tagit initiativ till att Sandvikens kommun skall driva frågan om en dygnet runt-öppen polisstation i Sandviken. Bakom detta förslag står hela den samlade oppositionen. Om ingen driver frågan, om en dygnet runt-öppen polisstation, så kommer det heller inte bli något av det. Vi Moderater och den samlade oppositionen anser att kommunledningen i Sandviken snarast skal inleda dialog med polisen i syfte om att öka tryggheten i Sandviken och i västra Gästrikland.

LÄS OCKSÅ: Efter stickattacken i Sandviken – Moderaterna vill ha polisstation dygnet runt: "Innan saker och ting blir värre"

Vi moderater träffar många medborgare och företagare i Sandvikens kommun och en gemensam nämnare är oron för den låga polisiära närvaron. Otryggheten att känna att om det händer något så finns det kanske ingen hjälp är såklart problematisk.

Det finns de som anser att moderaternas och den samlade oppositionens förslag är förhastat och att denna fråga måste undersökas och utredas noga först. Vi moderater menar istället att det är uppenbart att de som kritiserade beslutet att lägga ner stora delar av polisstationen i Sandviken fick rätt och att nu är tiden inne att agera och inte tillsätta utredningar.

Vår förhoppning är vi kan fatta ett enhälligt beslut på kommunstyrelse sammanträdet nu 3:e september om att bjuda in polisen för samtal om det aktuella läget samt möjligheterna till en dygnet runt öppen polisstation i Sandviken.

Jonny Bratberg (M), oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel